ALERTE false cu bombă în Polonia. Sute de oameni, evacuaţi

Câteva sute de persoane au fost evacuate marţi din spitale şi sedii ale unor parchete, în mai multe oraşe din Polonia, în urma unei serii de alerte cu bombă care s-au dovedit false, a anunţat ministrul polonez de Interne Bartlomiej Sienkiewicz.

73 afișări
Imaginea articolului ALERTE false cu bombă în Polonia. Sute de oameni, evacuaţi

ALERTE false cu bombă în Polonia. Sute de oameni, evacuaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Douăzeci şi una de instituţii din Polonia au primit alerte cu bombă (...). Potrivit informaţiilor de care dispune ministerul, viaţa sau sănătatea persoanelor care se află în aceste instituţii nu sunt în pericol. Aceste alarme s-au dovedit false", a declarat Sienkiewicz pentru presă.

"La Varşovia, aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din sediul Parchetului General", a declarat pentru AFP Edyta Adamus, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, iar accesul a fost blocat în patru spitale din capitală.

Aproximativ 500 de persoane, inclusiv bolnavi, au fost evacuaţi dintr-un spital, la Katowice (sud).

Presa scrie că instituţiile vizate au primit e-mailuri, aparent trimise de acelaşi grup de persoane, cu ameninţarea "vă vom învăţa (minte)", anunţând că explozia va avea loc la ora locală 12.00 (13.00, ora României).

Postul de ştiri TVN24 a anunţat, citând surse apropiate anchetei, că mesajele au fost trimise de un grup care se autointitulează "Anonymo" şi utilizează servere aflate în străinătate.

Conform legii poloneze, cei care se fac vinovaţi de alerte false cu bombă riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici