Alte 239 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în SUA

Autorităţile sanitare americane au înregistrat miercuri 642 de cazuri confirmate de gripă porcină de tip A H1N1, cu 239 mai multe decât în ziua precedentă (59,3 la sută), potrivit unui comunicat al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea maladiilor (CDC), publicat pe site-ul oficial.

17 afișări
Imaginea articolului Alte 239 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în SUA

Alte 239 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Virusul continuă să se răspândească în ţară, unde 41 de state din 50 sunt afectate, faţă de 38, marţi.

Numărul deceselor este în continuare doi. Un copil de origine mexicană de aproape doi ani a murit în Texas săptămâna trecută, iar marţi o femeie în vârstă de circa 30 de ani, care avea probleme de sănătate, a murit din cauza gripei în acelaşi stat.

Statele cele mai afectate sunt Illinois (122), New York (97), California (67), Texas (61) şi Arizona (48).

Hawaii (trei cazuri), Oklahoma (trei cazuri) şi Washington (nouă cazuri) sunt noile state afectate.

Epidemia continuă să se extindă în Statele Unite şi la nivel internaţional, dezvăluie CDC, care precizează că se aşteaptă şi la alte cazuri, precum şi noi internări şi decese în zilele şi săptămânile următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici