Alţi 3.100 de militari americani au primit ordin de mobilizare în Afganistan

Statul Major american a transmis ordinul de mobilizare pentru alţi 3.100 de militari, care fac parte dintre cei 30.000 de soldaţi suplimentari care vor merge în Afganistan în următoarele luni, ca urmare a deciziei preşedintelui Barack Obama, a anunţat, marţi, armata americană.

37 afișări
Imaginea articolului Alţi 3.100 de militari americani au primit ordin de mobilizare în Afganistan

Alţi 3.100 de militari americani au primit ordin de mobilizare în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, circa 25.000 de militari americani au primit deja ordinul de a pleca pe front dintre cei 30.000 aşteptaţi în Afganistan înainte de sfârşitul verii, în sprijinul celor aproximativ 113.000 de militari ai forţelor internaţionale prezenţi deja în teren, a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman.

"Suntem în grafic" pentru respectarea termenului limită de la sfârşitul verii, a asigurat el.

Un prim contingent de 1.500 de puşcaşi marini a sosit deja la sfârşitul lui decembrie, alături de o parte a Diviziei a 10-a de Munte a armatei americane.

Printre cei 3.100 de noi militari care au primit ordinul de mobilizare se află şi cei 2.600 de membri ai unei brigăzi a aviaţiei de luptă având baza la Fort Hood, în Texas (sud).

Această bază militară a fost teatrul unui atac armat sângeros în luna noiembrie, când un psihiatru militar american, Nidal Hasan, a ucis 13 persoane.

Acuzatul, care trebuie să fie deferit unei curţi marţiale, este bănuit că a corespondat mai mult de un an cu un imam extremist din Yemen.

Pentagonul a mai ordonat trimiterea a 500 de militari care vor furniza sprijin logistic brigăzii de aviaţie.

Întăririle decise de preşedintele Obama vor mări contingentul american din Afganistan la peste 100.000 de persoane în acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici