Atacatorul de la Fort Hood ar putea fi judecat de Curtea marţială

Nidal Hasan, autorul atacului armat de la baza militară Fort Hood, din Texas, ar urma să fie judecat de Curtea marţială, cu excepţia cazului în care dosarul său este găsit ca având legături cu terorismul, au declarat, marţi, oficiali americani.

21 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la Fort Hood ar putea fi judecat de Curtea marţială

Atacatorul de la Fort Hood ar putea fi judecat de Curtea marţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nidal Hasan ar urma să fie judecat în faţa Curţii marţiale, având în vedere faptul că este militar şi faptele au fost comise într-o bază a armatei, au declarat oficiali din justiţie şi armată.

Este posibil însă ca acest caz să fie trimis unui tribunal civil federal, în funcţie de concluziile anchetei privind atacul soldat cu 13 morţi şi 42 de răniţi, la 5 noiembrie.

Oricare ar fi tribunalul în faţa căruia va fi judecat, Nidal Hasan riscă pedeapsa cu moartea.

Pedeapsa capitală a fost reinstituită pentru tribunalele militare în 1984, de către preşedintele Ronald Reagan, dar din 1961 acestea nu au pronunţat nici o sentinţă de acest fel. Nouă deţinuţi condamnaţi la moarte de Curtea marţială aşteaptă însă să fie executaţi la închisoarea Fort Leavenworth din Kansas.

Nidal Hasan, care a supravieţuit rănilor suferite în timpul atacului, a ieşit din comă luni şi a vorbit cu personalul spitalului unde primeşte îngrijiri medicale. Potrivit anchetei preliminare privind atacul, el pare să fi acţionat singur, dar poliţia anchetează raporturile pe care le-ar fi putut avea cu reţele teroriste, în vederea comiterii unui atentat sinucigaş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici