Alunecare de teren la o mină de jad din Myanmar. Cel puţin 32 de oameni au murit

Cel puţin 32 de oameni au murit după ce o mină de jad din Myanmar a fost afectată de o alunecare de teren.

144 afișări
Imaginea articolului Alunecare de teren la o mină de jad din Myanmar. Cel puţin 32 de oameni au murit

AP Photo

O alunecare de teren la o mină de jad din nordul Myanmarului a provocat moartea a cel puţin 32 de persoane, a declarat miercuri, pentru CNN, un reprezentant al serviciilor locale de pompieri.

Incidentul a avut loc în oraşul Hpakant din statul nordic Kachin, a declarat Sa Tay Za de la Departamentul de pompieri din Hpakant. Toate victimele sunt bărbaţi, a adăugat Za.

Prăbuşirea unei stânci a provocat revărsarea apei dintr-un lac din apropiere prinzându-i pe mineri în capcană.

Accidente asemănătoare s-au produs şi în trecut. Peste 160 de persoane au murit după ce ploile abundente au declanşat o alunecare de teren într-o mină de jad din Hpakant în 2020. Un dezastru similar a avut loc în aceeaşi zonă în 2021.

Myanmar produce aproximativ 70% din jadul din lume, iar în Hpakant se află unele dintre cele mai mari şi mai profitabile mine de jad din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici