Ambarcaţiune CUPRINSĂ de flăcări, în largul coastei Californiei: OPT morţi şi ZECI de persoane sunt date dispărute | FOTO, VIDEO

Paza de Coastă din Statele Unite a anunţat luni că a lansat o operaţiune pentru salvarea a peste 30 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni care a luat foc în apropierea Insulei Santa Cruz, în largul coastei Californiei, relatează Reuters.

2058 afișări
Imaginea articolului Ambarcaţiune CUPRINSĂ de flăcări, în largul coastei Californiei: OPT morţi şi ZECI de persoane sunt date dispărute | FOTO, VIDEO

Ambarcaţiune CUPRINSĂ de flăcări, în largul coastei Californiei: Peste 30 de persoane sunt date dispărute

Cel puţin opt persoane au decedat, iar alte 26 sunt dispărute în urma incendiului şi scufundării unei ambarcaţiuni de agrement în apropierea Insulei Santa Cruz, în largul coastei Californiei, a anunţat luni seară un reprezentant al Pazei de Coastă din SUA, potrivit publicaţiei The Boston Globe.

Echipele de căutare şi salvare au recuperat luni patru cadavre, a declarat, locotenent comandorul Matthew Kroll, reprezentant al Pazei de Coastă din SUA,

Kroll a precizat că trupurile neînsufleţite recuperate prezintă indicii că înecul ar fi fost cauza decesului.

Alte patru cadavre au fost descoperite ulterior pe fundul oceanului, în apropierea locului unde s-a scufundat nava.

Căpitanul Monica Rochester de la Paza de Coastă a avertizat că este improbabil să mai fie descoperite persoane în viaţă.

Autorităţile au anunţat că la bordul ambarcaţiunii se aflau 33 de turişti şi şase membri ai echipajului, relatează The New York Times. Cei din urmă au sărit în apă şi au fost salvaţi de o altă ambarcaţiune aflată în zonă.

Operaţiunea continuă pentru salvarea celorlalţi pasageri ai ambarcaţiunii de aproximativ 23 de metri lungime.

„Tot ce putem spune este că ambarcaţiunea a luat foc”, au transmis reprezentanţii Pazei de Coastă, citaţi de CNN.

Autorităţile au transmis că există mai multe victime în urma incendiului.

„Este o ambarcaţiune mare, ştim că există numeroase victime”, a declarat Bill Nash, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ventura.

Ambarcaţiunea Conception, care din primele informaţii este o barcă pentru scufundări, se află la aproximativ 30 de kilometri în larg. Ambarcaţiunea se afla într-o croazieră de trei zile şi urma să se întoarcă azi în portul din Santa Barbara.

Cel puţin 34 de persoane sunt considerate dispărute în urma incendiului, a anunţat Departamentul de Pompieri din Santa Barbara.

„Momentan sunt dispărute, este foarte multă ceaţă în zonă”, a declarat Mike Eliason, şeful Departamentului de Pompieri.

„Sperăm în continuare că oamenii au încercat să înoate spre mal. Sunt destul de aproape de mal. Trebuie să sperăm, dar ne pregătim pentru cel mai rău scenariu”, a adăugat Eliason.

Aaron Bemis, şeful Pazei de Coastă, a anunţat că momentan nu poate începe căutarea unor posibili supravieţuitori deoarece incendiul nu a fost stins în totalitate, iar ambarcaţiunea continuă să se aprindă din cauza combustibilului de la bord.

„Cele cinci persoane care au reuşit să se salveze erau în cabina principală. Cei 34 de pasageri sunt în zonele de sub punte”, a declarat Bemis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici