Ambasada SUA din Cuba reia procesarea completă a vizelor de imigrare pentru prima dată din 2017

  • Ambasada SUA din Havana a reluat miercuri, pentru prima dată din 2017, procesarea completă a vizelor pentru imigranţi şi serviciile consulare.
  • Măsura a fost luată în încercarea de a opri fluxul record de imigranţi ilegali din Cuba spre SUA, potrivit Reuters.
232 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Cuba reia procesarea completă a vizelor de imigrare pentru prima dată din 2017

Ambasada SUA din Cuba a redus serviciile în 2017, după ce mai mulţi membri ai personalului său au fost afectaţi de o boală încă în mare parte inexplicabilă, numită „Sindromul Havana". Boala s-a manifestat pentru prima dată în rândul oficialilor americani în 2016, iar simptomele includeau greaţă şi pierderi de memorie.

Ulterior, cubanezii au fost nevoiţi să se deplaseze în Guyana pentru procesarea vizelor, o călătorie costisitoare, mult peste posibilităţile financiare ale celor mai mulţi de pe insulă. Ambasada SUA din Havana a început anul trecut procesarea limitată a vizelor, iar în septembrie a anunţat redeschiderea completă în 2023, pentru a „asigura o migraţie sigură, legală şi ordonată a cubanezilor", a declarat ambasada.

Miercuri, la răsăritul soarelui, zeci de cubanezi s-au adunat într-un mic parc din apropierea ambasadei, aşteptând instrucţiuni din partea personalului diplomatic.

Anul trecut, Washingtonul a eliberat 20.000 de vize de imigrare pentru cubanezi, inclusiv un număr limitat din Havana, în conformitate cu acordurile de migraţie semnate anterior, şi a declarat că îşi propune să facă acelaşi lucru în 2023.

De asemenea, Cuba şi SUA au reluat discuţiile, cândva regulate, privind migraţia, în încercarea de a reduce fluxul. Cu toate acestea, un număr record de 250.000 de cubanezi au părăsit insula în ultimul an îndreptându-se către Statele Unite, majoritatea pe rute periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici