Ambasadele din Israel se pregătesc de posibile atacuri cu rachete, în caz de conflict cu Iranul

Mai mulţi diplomaţi aflaţi la post în Israel au solicitat măşti de gaze, iar ambasadele întocmesc planuri în caz de atac cu rachete, de teamă că mii de israelieni cu dublă cetăţenie vor cere evacuarea din ţară dacă va izbucni un conflict cu Iranul.

692 afișări
Imaginea articolului Ambasadele din Israel se pregătesc de posibile atacuri cu rachete, în caz de conflict cu Iranul

Ambasadele din Israel se pregătesc de posibile atacuri cu rachete, în caz de conflict cu Iranul (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ambasadele străine din Israel au început să întocmească planuri pentru evacuarea cetăţenilor lor din statul evreu în cazul unui atac cu rachete. Oficiali de rang înalt de la Ierusalim au declarat că mai multe misiuni diplomatice s-au arătat interesate de pregătirea pentru diferite situaţii de urgenţă, relatează Ynetnews.com.

În cadrul pregătirilor pentru posibilele consecinţe ale unui atac israelian asupra Iranului, diplomaţi străini din Israel au cerut Ministerului de Externe să îi echipeze pe ei şi pe familiile lor cu măşti de gaze. Între timp, Ministerul de Externe le-a furnizat ambasadelor străine o listă cu buncărele din ţară şi instrucţiuni.

Diplomaţii sunt îngrijoraţi de posibilitatea unei ofensive cu rachete asupra statului evreu care ar determina mii de cetăţeni israelieni cu paşapoarte străine să ceară evacuarea din ţară. Un diplomat european de rang înalt a declarat că într-un asemenea caz, Uniunea Europeană nu are mijloacele necesare unei evacuări în masă într-o perioadă scurtă.

Între timp, forţele israeliene încep miercuri exerciţii militare de două zile în oraşul Ashkelon (sud), iar Forţele Aeriene vor efectua un exerciţiu în regiunea Galileea (nord).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici