Ambasadorul Maltei la Helsinki demisionează după ce a comparat-o pe Angela Merkel cu Hitler

Ambasadorul Maltei în Finlanda şi-a dat demisia duminică după ce a comparat-o pe Angela Merkel cu Adolf Hitler, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Malta într-un comunicat, citat de Reuters.

9238 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Maltei la Helsinki demisionează după ce a comparat-o pe Angela Merkel cu Hitler

Ambasadorul Maltei la Helsinki demisionează după ce a comparat-o pe Angela Merkel cu Hitler

"Când a acceptat demisia ambasadorului cu efect imediat, ministrul Evarist Bartolo a subliniat că afirmaţiile ambasadorului cu privire la cancelarul german Angela Merkel nu sunt reprezentative pentru prietenia şi respectul reciproc dintre Malta şi Germania", se arată în comunicat.

Michael Zammit Tabona a scris vineri într-o postare pe Facebook, la aniversarea a 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa: „Acum 75 de ani l-am oprit pe Hitler. Cine o va opri pe Angela Merkel? Ea a împlinit visul lui Hitler! Să controleze Europa".

Zammit Tabona, om de afaceri şi desemnat politic, a fost numit în 2014 în funcţia de ambasador al Maltei în Finlanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici