Emil Hurezeanu despre favoritul la postul de cancelar al Germaniei: „Este un adept al continuităţii lui Merkel”

  • Principalul favorit la postul de cancelar al Germaniei îi susţine pe români
  • Armin Laschet este un susţinător al lui Merkel
  • Germania este principalul partener comercial al României
7175 afișări
Imaginea articolului Emil Hurezeanu despre favoritul la postul de cancelar al Germaniei: „Este un adept al continuităţii lui Merkel”

Emil Hurezeanu despre favoritul la postul de cancelar al Germaniei: „Este un adept al continuităţii lui Merkel”

Ambasadorul României din Germania, Emil Hurezeanu a ţinut să precizeze care sunt calităţile lui Armin Laschet, principalul favorit la postul de cancelar al Germaniei.

În trecut acesta a făcut o afirmaţie puţin deplasată cu privire la români, însă ulterior a revenit asupra acelei afirmaţii iar relaţia a început să decurgă foarte bine.

Emil Hurezeanu a explicat în cadrul emisiunii Ştiu de la Aleph News, la ce să ne aşteptăm de la această schimbare de lideri care era anunţată. România are în Germania un mare partener comercial în primul rând şi de idei.

„E adevărat că într-o primă fază în vară când sute de angajaţi români din abatoare s-au infectat de Covid. Prima lui declaraţie ar fi fost aceea din care aţi reprodus dumneavoastră şi anume că românii şi bulgarii ar fi fost de vină. Şi-a revenit foarte repede pentru că am avut o replică împreună cu ambasadorii celoralte ţări”, a spus ambasadorul României în Germania.

Laschet este un susţinător al minorităţii germane cu origini din România iar în repetate rânduri aceste nu a ezitat să le protejeze drepturile.

„Este protector ca tatăl Renania de Nord Vesalia, protectorul simbolic şi tradiţional al minorităţii germane originare din România. Sunt sute de mii de oameni care au locuit sute de ani în România, în Transilvania şi după aceea au venit în Germania. Este un adept al continuităţii lui Merkel”, a mai spus Hurezeanu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici