Ambasadorul SUA dă asigurări că NSA nu a comis activităţi ilegale în Germania

Ambasadorul Statelor Unite la Berlin, John Emerson, a dat asigurări, în mai multe interviuri acordate presei germane, că serviciile de spionaj americane nu au desfăşurat activităţi ilegale de interceptare în Germania.

70 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA dă asigurări că NSA nu a comis activităţi ilegale în Germania

Ambasadorul SUA dă asigurări că NSA nu a comis activităţi ilegale în Germania (Imagine: Shutterstock)

Întrebat de Televiziunea publică germană (ZDF) despre activităţile de spionaj ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) în Germania, Emerson a răspuns: "Din ce ştiu eu, nu s-a făcut nimic care să încalce legea".

Însă ambasadorul nu a precizat dacă este vorba de legislaţia germană sau de cea americană.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a discutat săptămâna trecută cu preşedintele SUA, Barack Obama, după ce presa a relatat că telefonul liderului german a fost interceptat de NSA.

"Înţeleg perfect reacţia Guvernului şi poporului german după aceste dezvăluiri", a spus Emerson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici