Ambasadorul SUA la NATO: "Rusia nu intenţionează să atace Alianţa Nord-Atlantică"

Rusia nu intenţionează să atace Alianţa Nord-Atlantică, însă Moscova a devenit o sursă de instabilitate, incertitudine şi imprevizibilitate, a declarat reprezentantul permanent al Statelor Unite la NATO, Douglas Lute, într-un interviu pentru ABC News, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

696 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la NATO: "Rusia nu intenţionează să atace Alianţa Nord-Atlantică"

Ambasadorul SUA la NATO: "Rusia nu intenţionează să atace Alianţa Nord-Atlantică" (Imagine: nato.usmission.gov)

"Nu cred că cineva din Rusia de astazi intenţionează să atace NATO," a declarat Lute pentru ABC, adăugând că "acest lucru nu înseamnă că nu avem responsabilitatea de a ne proteja aliaţii, cum ar fi Estonia, care se află în prima line, având o frontieră terestră comună cu Rusia ori aliaţii care sunt potenţiale ţine ale atacurilor cibernetice sau campaniilor de dezinformare şi aşa mai departe".

Diplomatul american a mai acuzat Rusia că a devenit "o sursă de de instabilitate şi incertitudine şi imprevizibilitate pentru Alianţa Nord-Atlantică".

În ceea ce priveşte reuniunea NATO-Rusia la nivel de ambasadori, programată să se desfăşoare luni la Bruxelles, Lute a declarat că problema securităţii cibernetice nu se află pe agenda discuţiilor, însă "îmi imaginez că mai mulţi aliaţi vor aduce în discuţie acest tipar de influenţă malignă care este observabilă nu doar în Statele Unite (…) dar şi în cazul altor state democratice din Alianţă".

Ultima reuniune NATO-Rusia a avut loc pe data de 13 iulie, la patru zile după summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Varşovia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici