Consiliul de Securitate ONU urmează să se pronunţe cu privire la monitorizarea evacuărilor din Alep

Consiliul de Securitate al ONU va vota luni asupra unui proiect de rezoluţie ce prevede monitorizarea procesului de evacuare a civililor şi rebelilor din Alep, prin trimiterea de observatori, au declarat surse diplomatice, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

936 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate ONU urmează să se pronunţe cu privire la monitorizarea evacuărilor din Alep

Consiliul de Securitate ONU urmează să se pronunţe cu privire la monitorizarea evacuărilor din Alep

Iniţial, Consiliul de Securitate era programat să se pronunţe duminică asupra unui proiect de rezoluţie propus de Franţa, însă Rusia şi-a manifestat opoziţia, citând temeri cu privire la trimiterea unor oficiali ONU nepregătiţi să monitorizeze protecţia civililor rămaşi în ultima zonă controlată de rebeli în estul Alepului.

După mai multe ore de negocieri, ambasadorul Franţei la ONU, Francois Delattre, a anunţat că s-a ajuns la un compromis, însă noua rezoluţie are la bază proiectul francez.

Noua rezoluţie cere Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon "să ia de urgenţă toate măsurile necesare, inclusiv măsuri de securitate în consultare cu părţile interesate, pentru a permite monitorizarea de către Naţiunile Unite şi a altor instituţii relevante a situaţiei civililor … din districtele de est ale oraşului Alep".

Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la ONU, a declarat că se aşteaptă la aprobare unanimă a rezoluţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici