Mike Russel, ministrul scoţian pentru negocierile cu UE: Scoţia ar putea rămâne pe piaţa liberă, chiar şi fără Marea Britanie, în urma Brexitului

Mike Russel, ministrul scoţian pentru negocierile cu UE, a declarat că Scoţia ar putea rămâne pe piaţa liberă europeană chiar şi fără restul Marii Britanii, informează site-ul ziarului The Independent.

1002 afișări
Imaginea articolului Mike Russel, ministrul scoţian pentru negocierile cu UE: Scoţia ar putea rămâne pe piaţa liberă, chiar şi fără Marea Britanie, în urma Brexitului

Mike Russel, ministrul scoţian pentru negocierile cu UE: Scoţia ar putea rămâne pe piaţa liberă, chiar şi fără Marea Britanie, în urma Brexitului

Acesta a adăugat faptul că Theresa May are importanta obligaţie de a lua în considerare propunerea de a rămâne pe piaţa liberă europeană.

Ministrul scoţian a făcut aceste declaraţii înaintea publicării unui document guvernamental care ar sublinia spusele sale.

Documentul ar mai propune, de asemenea, ”transferul substanţial al noilor puteri la Holyrood”, Edinburgh, după ce statul britanic părăseşte Uniunea Europeană.

Russel a afirmat: ”Scoţienii au votat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Considerăm că cea mai bună opţiune pentru Scoţia , una care ar proteja întrutotul locul nostru în Europa, este să fim un stat independent al UE. Dar în acord cu angajamentele noastre de a explora toate opţiunile pentru a proteja interesele Scoţiei, vom stabili o propunere de compromis, ce nu va conferi beneficiile complete ale apartenenţei la UE, dar va diminua daunele produse de Brexit”.

”Scopul central al planului nostru este menţinerea Scoţiei pe piaţa liberă europeană”, a adăugat Mike Russel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici