Parlamentul European cere să joace un rol mai important în cadrul negocierilor pentru Brexit. În caz contrar, acordul ar putea fi respins

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a transmis o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care cere o mai mare implicare a Parlamentului European în negocierile pe tema Brexit, ameninţând că altfel ar putea respinge acordul, notează site-ul postului France 24.

19218 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European cere să joace un rol mai important în cadrul negocierilor pentru Brexit. În caz contrar, acordul ar putea fi respins

Parlamentul European cere să joace un rol mai important în cadrul negocierilor pentru Brexit. În caz contrar, acordul ar putea fi respins

În scrisoarea trimisă lui Donald Tusk, Schulz a criticat planurile privind procesul de negociere care ar oferi Parlamentului European doar un "rol secundar", afirmând că dacă acest nu se modifică, europarlamentarii ar putea respinge rezultatul negocierilor.

În acest caz "tratatele UE ar înceta să se aplice pentru Marea Britanie la finalul perioadei de doi ani", timpul limită pentru negocieri.

"Acesta ar fi cel mai dur Brexit şi ar fi în detrimentul tuturor", a mai precizat Schulz.

Oficialul european a mai adăugat că Parlamentul European ar putea ajunge la stabilirea propriilor aranjamente cu negociatorul UE, Michel Barnier, şi guvernul britanic.

"Vreţi să deschidem negocieri separate cu britanicii?", a afirmat şi Guy Verhofstadt, principalul negociator pe tema Brexit al Parlamentului European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici