Barack Obama permite prelungirea sancţiunilor impuse Iranului, însă a refuzat să semneze proiectul de lege

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a refuzat să semneze proiectul de prelungire a sancţiunilor impuse Iranului, care însă a intrat în vigoare şi fără semnătura preşedintelui, această acţiune reprezentând o încercare simbolică a lui Obama de a-şi manifesta dezaprobarea, notează ABC News.

965 afișări
Imaginea articolului Barack Obama permite prelungirea sancţiunilor impuse Iranului, însă a refuzat să semneze proiectul de lege

Barack Obama permite prelungirea sancţiunilor impuse Iranului, însă a refuzat să semneze proiectul de lege (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Deşi Casa Albă a comunicat că Barack Obama intenţionează să semneze reînnoirea acordului, termenul limită a fost depăşit fără ca proiectul de lege să fie semnat de către preşedintele american, acesta spunând că nu va schimba cu nimic acordul nuclear cu Teheranul, pentru că Administraţia de la Casa Albă va continua să suspende toate sancţiunile legate de programul nuclear iranian.

"Administraţia deţine şi continuă să utilizeze întreaga autoritate pentru a ridica sancţiunile relevante care fac parte din acordul nuclear”, a spus Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe

Potrivit Constituţiei, preşedintele american are la dispoziţie zece zile pentru a aproba prin semnare sau respinge prin veto un proiect de lege, în caz contrar legea intră în vigoare dacă Congresul este în sesiune. Deşi congresmanii au plecat deja în vacanţă, din punct de vedere tehnic, şedinţele Colegiului nu sunt suspendate şi au loc ”pro forma” în această săptămână.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici