ATACURI ARMATE în Iordania: Zeci de morţi şi răniţi după ce indivizi neidentificaţi au atacat cu arme automate patrule de poliţie

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite într-o serie de atacuri armate comise duminică după-amiază în oraşul iordanian Al-Karak, afirmă surse citate de BBC News online.

2651 afișări
Imaginea articolului ATACURI ARMATE în Iordania: Zeci de morţi şi răniţi după ce indivizi neidentificaţi au atacat cu arme automate patrule de poliţie

ATACURI ARMATE în Iordania: Zeci de morţi şi răniţi după ce indivizi neidentificaţi au atacat cu arme automate patrule de poliţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Indivizi rămaşi neidentificaţi au atacat cu arme automate patrule de poliţie, înainte de a se adăposti într-un castel medieval, în oraşul iordanian Al-Karak, situat în vestul ţării, la circa 100 de kilometri sud de Amman.

Cel puţin zece persoane, inclusiv patru agenţi de poliţie şi un turist canadian, au fost ucise, au declarat surse citate de presa occidentală.

Poliţia a lansat o operaţiune de comando asupra Castelului medieval Kerak, reuşind să elibereze numeroşi turişti.

Atacul terorist nu a fost încă revendicat.

Autorităţile iordaniene au confirmat moartea a nouă persoane şi rănirea altor 29 în atacurile armate. Premierul Hani al Mulki a convocat o reuniune specială a Parlamentului, pentru a transmite că "numeroşi membri ai serviciilor de securitate" au fost vizaţi de un atac armat.

Guvernoratul din regiunea Al-Karak a confirmat că atacul a fost de tip terorist, relatează postul Al-Arabiya.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici