Ample schimbă bateria în cinci minute

  • Ample, o mică întreprindere, prezintă o staţie robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute.
  • O staţie Ample promite să fie între 3 şi 10 ori mai ieftină decât orice altă staţie de încărcare electrică.
  • Bateria nu este doar electrică, ci şi regenerabilă, fiind nepoluantă şi complet automatizată.
1474 afișări
Imaginea articolului Ample schimbă bateria în cinci minute

Sursa FOTO - Ample

Imaginează-ţi că eşti pe drum şi conduci o maşină electrică în drum spre serviciu. Dar maşina ta rămâne fără energie electrică în 30 minute şi te temi că vei rămâne blocat pe şosea.

Parcă îi auzi deja pe şoferii ce conduc maşini alimentate cu benzină cum te claxonează şi te vociferează pe limbaj obscen: ,,Mişcă-ţi căruţa de aici, eco-veganule. Grajdurile sunt mai încolo!”.

Sunt replici acide cu care se înfruntă şoferii de maşini electrice în toată lumea când bateriile lor ajung pe 0 din cauza că guvernele nu investesc în construirea de staţii de încărcare.

Şi chiar dacă ai norocul să dai peste una, încărcarea poate dura mai mult decât alimentarea unei maşini cu benzină. Şi să întârzii la serviciu este exact ce-ţi trebuie pentru a avea o zi cu adevărat începută prost.

Dar mulţumită unui startup, poţi găsi o staţie robotizată în apropiere ce-ţi schimbă bateria în 5 minute cu una gata încărcată. 

Ample, o mică întreprindere, prezintă o staţie robotică de schimbare a bateriei în cinci minute în loc de 30 minute.

Scopul întreprinderii este să ,,Hai să aducem pe şosele 1 miliard de maşini electrice”.


O baterie regenerabilă, 0 emisii de carbon, instalată de o staţie automatizată, rapidă şi ieftin de construit

Este o nouă modalitate de a furniza energie oricărui vehicul electric prin schimbarea rapidă a bateriei modulare cu una nouă şi abia încărcată, în doar 5 minute.

Este la fel de ieftină ca benzina. O staţie Ample promite să fie între 3 şi 10 ori mai ieftină decât orice altă staţie de încărcare electrică. Este ieftin de construit şi ieftin de instalat. Pot fi instalate şi construite în orice oraş, în maxim câteva săptămâni.

Şi bateria nu este doar electrică, ci şi regenerabilă, fiind nepoluantă, complet automatizată.

Tehnologia schimbării bateriilor nu este tocmai nouă. Schimbarea bateriilor a devenit chiar o problemă cotidiană la scară largă de când Tesla vinde automobile electrice.

În China este deja o tehnologie răspândită şi sunt companii, ca Better Place, ce au avut tentative eşuate.

De la lansarea sa, Ample a construit staţii de schimbare a bateriilor în 5 minute din 2021.

În 2021, au apărut primele baterii electrice de maşină cu încărcare în 5 minute.

În 2023, sunt de interes staţiile de schimbat bateriile în 5 minute. Primele staţii şi-a făcut apariţia în San Francisco, având parteneriate cu Uber, potrivit CNET.

,,Singura companie care are o modalitate să separe maşina de chimia bateriei, ceea ce înseamnă că facem ca orice maşină să funcţioneze cu orice chimie a bateriei, ceea ce ne permite să facem ca bateriile să funcţioneze ca benzina. Atunci când te uiţi la benzină, indiferent cu ce maşină veniţi, o alimentăm cu benzină indiferent de tehnologie, aşa procedăm şi cu bateriile”, declară John de Souza, co-fondator al întreprinderii Ample.

Cum funcţionează?

Ample amplasează propriul platou de interfaţă de aceeaşi dimensiune cu cea a bateriei, care este introdusă în maşină din partea de jos.

În timpul schimbului, şoferul poate rămâne la bordul maşinii, în siguranţă, chiar când platforma se ridică. Ample promite o tehnologie rapidă care să schimbe bateriile cu uşurinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici