Ancheta în cazul politicianului francez Francois Fillon, extinsă la suspiciuni de escrocherie şi fals

Investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi care îl vizează pe Francois Fillon, candidatul conservator la preşedinţia Franţei, a fost extinsă la suspiciuni de "escrocherie agravată, fals şi uz de fals", potrivit unei surse judiciare, informează site-ul postul France 24.

489 afișări
Imaginea articolului Ancheta în cazul politicianului francez Francois Fillon, extinsă la suspiciuni de escrocherie şi fals

Ancheta în cazul politicianului francez Francois Fillon,extinsă la suspiciuni de escrocherie şi fals

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă Fillon a folosit documente falsificate pentru a justifica venitul de aproximativ 700.000 de euro obţinut de soţia lui, Penelope, pentru perioada cât a fost angajată fictiv drept asistent parlamentar.

Pierre Cornut-Gentille, avocatul lui Penelope Fillon, a respins noile acuzaţii, spunând că nu există nici cel mai mic indiciu de folosire de falsuri şi a denunţat încălcarea confidenţialităţii în cursul anchetei.

François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi.

Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, este acuzat că a angajat-o fictiv pe soţia sa, Penelope, şi doi copii în posturi de asistenţi parlamentari, remuneraţiile fiind de mii de euro. În pofida investigaţiei, Francois Fillon a refuzat să se retragă din cursa electorală prezidenţială.

"Sunt convins că, indiferent dacă va dura ceva timp, justiţia îmi va stabili nevinovăţia", declara François Fillon în urma cu o săptămână.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici