Anchetă în Germania, după ce un protestatar a adus o spânzurătoare pentru Angela Merkel la Dresda - VIDEO

Procurorii germani au demarat marţi o investigaţie, după ce un protestatar a adus o spânzurătoare de lemn, cu un ştreang pentru cancelarul Angela Merkel şi unul pentru adjunctul său, la o manifestaţie desfăşurată luni seara în oraşul Dresda, din estul ţării, relatează DPA în pagina online.

811 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Germania, după ce un protestatar a adus o spânzurătoare pentru Angela Merkel la Dresda - VIDEO

Anchetă în Germania, după ce un protestatar a adus o spânzurătoare pentru Angela Merkel la Dresda

Spânzurătoarea de lemn, care avea ştreanguri "rezervate" pentru Angela Merkel şi pentru vicecancelarul Sigmar Gabriel, a fost văzută de poliţişti la un miting săptămânal organizat de Pegida (Europenii Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului).

Prezenţa spânzurătorii la manifestaţie ar putea constitui infracţiunea de tulburare a ordinii publice prin ameninţarea unei crime şi incitare publică la comiterea de infracţiuni, a declarat Jan Hille, procurorul din Dresda. Potrivit procurorului, constructorul spânzurătorii este necunoscut.

Aproximativ 9.000 de persoane au participat la mitingul Pegida de la Dresda, scandând sloganuri şi afişând pancarte împotriva imigraţiei, a precizat Durchgezaehlt, o organizaţie care estimează prezenţa la adunările publice.

Germania se aşteaptă ca 800.000 de solicitanţi de azil să ajungă pe teritoriul său anul acesta, iar numărul record de imigranţi care au intrat în ţară a generat semne de întrebare privind decizia lui Merkel, luna trecută, de a adopta reguli mai lejere privind azilul şi de a accepta mai mulţi refugiaţi din zone de război ca Siria şi Afganistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici