Anders Behring Breivik face referiri la Vladimir Putin în manifestul său

Presa rusă scria luni că suspectul atacurilor de vineri, din Norvegia, soldate cu 76 de morţi, îl citează pe Vladimir Putin şi modul de guvernare aplicat în Rusia în rândul referinţelor sale, în manifestul postat de Internet.

1034 afișări
Imaginea articolului Anders Behring Breivik face referiri la Vladimir Putin în manifestul său

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În manifestul său de peste 1.500 de pagini, Anders Behring Breivik "citează Rusia, atunci când meditează pe tema modului de guvernare ideală", subliniază cotidianul Kommersant.

"Democraţia de masă, care şi-a arătat ineficienţa în Europa, trebuie să fie înlocuită cu o formă de democraţie dirijată, care seamănă celei din Rusia", scrie autorul textului, potrivit publicaţiei.

"Între politicienii ruşi, textul îl citează adesea pe premierul Vladimir Putin. El îl trece, ca şi pe Papă, pe lista oamenilor pe care ar fi dorit să îi cunoască cel mai mult", adaugă Kommersant.

"Putin dă impresia unui lider drept şi ferm, care merită respect", adaugă autorul manifestului, potrivit acestei publicaţii.

Cotidianul online Gazeta.ru subliniază, de asemenea, că în afară de trimiterile la actualul premier rus, textul suspectului oferă ca model mişcarea de tineret pro-Putin, Naşi.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat, răspunzând unei întrebări din partea Kommersant, că autorul acestui text este "o creatură din infern, un nebun".

"Indiferent ce ar fi spus sau scris, nu putem califica aceste (afirmaţii) decât drept delirul unui nebun", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici