Anders Behring Breivik s-a autodenunţat? Criminalul susţine că a sunat el însuşi la poliţie în timpul atacului de pe insula Utoya

Autorul atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, susţine că sunase el însuşi la poliţie în timp ce deschisese focul pe insula Utoya, unde a ucis 69 de persoane, conform avocatului suspectului.

953 afișări
Imaginea articolului Anders Behring Breivik s-a autodenunţat? Criminalul susţine că a sunat el însuşi la poliţie în timpul atacului de pe insula Utoya

Anders Behring Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul ultimului interogatoriu, a explicat că a sunat la poliţie de pe insula Utoya, dar nu se ştie dacă a fost aşa", a declarat avocatul Geir Lippestad.

Mai mulţi supravieţuitori ai masacrului de pe insula Utoya îşi amintesc că l-au văzut pe Behring Breivik vorbind la telefon sau la o staţie emisie-recepţie.

Poliţia din Oslo încă nu a oferit clarificări în legătură cu aceste declaraţii.

Autorităţile au anunţat că au confiscat toate telefoanele mobile, aparatele foto şi calculatoarele de pe insula Utoya, pentru a afla parcursul exact al lui Behring Breivik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici