Anders Breivik i-a trimis o scrisoare de încurajare unei militante neonaziste germane

Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia, i-a trimis o scrisoare lui Beate Zschäpe, ultima membră supravieţuitoare a celulei neonaziste Structura Naţional Socialistă.

288 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik i-a trimis o scrisoare de încurajare unei militante neonaziste germane

Anders Behring Breivik (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Breivik laudă presupusele crime comise de Zschäpe, afirmând că aceasta ar trebuie să fie "extrem de mândră", informează ziarul Der Spiegel, în ediţia online.

Anders Behring Breivik, extremistul de dreapta condamnat pentru uciderea a 77 de persoane în atacurile comise în Norvegia în iulie 2011, este interesat să ia legătura cu celebra neonazistă germană.

Zschäpe, acuzată de implicare în moartea a zece persoane, este judecată în prezent la Koln.

"Dragă soră Beate! Sper că eşti fluentă în engleză; dacă nu, sper că vei vrea să înveţi. Dacă vei fi condamnată, s-ar putea să ajungi într-un punct în care să ai dubii asupra motivelor care te-au adus în această situaţie. Este clar că eşti o militantă naţionalistă care a ales să îşi aducă în acest fel contribuţia; vei ajunge să fii în ochii multor oameni drept un erou al rezistenţei naţionaliste care a sacrificat totul pentru oprirea multiculturalismului şi a islamizării Germaniei", a scris Breivik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici