Anders Fogh Rasmussen, viitorul secretar general al NATO

Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, va fi viitorul secretar general al NATO, după ce Turcia a renunţat la obiecţiile sale, a anunţat actualul titular al acestui post, Jaap de Hoop Scheffer, la finalul summitului Alianţei Nord-Atlantice de sâmbătă, de la Strasbourg.

20 afișări
Imaginea articolului Anders Fogh Rasmussen, viitorul secretar general al NATO

Anders Fogh Rasmussen, viitorul secretar general al NATO

"Toţi sunt convinşi că Anders Fogh Rasmussen este cea mai bună alegere pentru Alianţă", a declarat Scheffer, evocând "aranjamentul găsit" în final de cei 28 de şefi de state şi guverne, după două zile de suspans.

"Sunt profund onorat", a răspuns Rasmussen, care se afla alături de el. Acesta îi va succeda la 1 august lui Jaap de Hoop Scheffer, fost ministru olandez de Externe.

Turcia a rezistat până în prezent presiunilor partenerilor pentru a accepta numirea lui Rasmussen ca succesor al actualului secretar general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, în august.

Ea a invocat în special sprijinul dat de şeful Guvernului de la Copenhaga ziarului danez care a publicat caricaturile cu profetul Mahomed în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici