Andrei Năstase: Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Deutsche Welle, că vicepremierul rus, Dmitri Kozak, i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire în Rusia şi va fi dat curând şi în urmărire internaţională.

3034 afișări
Imaginea articolului Andrei Năstase: Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională

Andrei Năstase: Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională

„Am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală şi va fi dat şi în urmărire internaţională, deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Despre bani este vorba, despre banii pe care ruşii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alţii. Vom afla şi vom spune şi oamenilor despre ce este vorba.”, a declarat Năstase.

Ministrul moldovean a mai spus despre Plahotniuc că acesta a jefuit şi sărăcit Republica Moldova, însă va fi tras la răspundere pentru acest lucru.

„Pentru mine Plahotniuc înseamnă coşmarul Moldovei din ultimii 10 ani, înseamnă criminalitate financiară şi nu doar atât, este cel care a transformat Moldova în propria lui moşie, este cel care a depopulat-o. Este cel care ne-a jefuit şi sărăcit ţara, iar pentru toate aceste lucruri va trebui să răspundă şi va răspunde. Să nu aibă nimeni nici un dubiu. Atunci când un popor vrea să-şi judece călăii, o poate face, indiferent unde se vor ascunde aceştia. Românii şi-au găsit penalii şi în Costa Rica sau în Indonezia, oriunde pe acest Pământ. Nu are unde să se ascundă!”, a spus el.

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a părăsit ţara pentru câteva zile pentru a-şi întâlni familia, a anunţat formaţiunea prin intermediul unui comunicat.

Biroul de presă al PDM nu a specificat în ce ţară a plecat Plahotniuc, însă Unimedia notează că acesta are doi copii care locuiesc în Elveţia, unde liderul PDM deţine şi o vilă, pe malul lacului Geneva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici