Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, demisionează, după acuzaţii de hărţuire sexuală

  • Andrew Cuomo anunţă că demisionează din funcţia de guvernator al statului american New York, după acuzaţii de comportament inadecvat.
  • Cuomo: „Date fiind circumstanţele, cel mai bun mod în care pot fi util este să mă retrag".
313 afișări
Imaginea articolului Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, demisionează, după acuzaţii de hărţuire sexuală

Sursă FOTO: Instagram/ Governor Andrew M. Cuomo

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a anunţat marţi că va demisiona, în contextul investigaţiei independente care a concluzionat că a comis acte de hărţuire, prin încălcarea legislaţiei federale şi statale, informează site-ul Axios.com.

Andrew Cuomo, care a negat acuzaţiile, a declarat că se va retrage din funcţia de guvernator al statului New York peste 14 zile.

„Nu aş vrea niciodată să fiu inutil în vreun fel. Şi cred că, date fiind circumstanţele, cel mai bun mod în care pot fi util este să mă retrag şi să las guvernul să revină la activităţile de guvernare. Deci, voi face acest lucru, deoarece sunt în slujba cetăţenilor şi trebuie să fac ceea ce este corect pentru ei", a afirmat Andrew Cuomo.

Mai multe femei, dintre care unele colaboratoare, l-au acuzat pe Andrew Cuomo de interacţiuni inadecvate. Andrew Como a negat acuzaţiile, dar a prezentat scuze pentru situaţii în care le-a făcut pe unele femei să se simtă „neconfortabil".

Andrew Cuomo, membru al Partidului Democrat, a fost supus unor presiuni politice intense pentru a demisiona. Demisia i-a fost cerută inclusiv de preşedintele SUA, Joseph Biden.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici