Angela Merkel a fost realeasă la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate

Cancelarul german, Angela Merkel, în vârstă de 56 de ani, a fost realeasă luni la preşedinţia partidului său conservator, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), cu 90,4 la sută din sufragii.

15 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a fost realeasă la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate

Angela Merkel a fost realeasă la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Realegerea sa în cursul congresului federal al partidului său de la Karlsruhe, în sud-vestul Germaniei, înaintea unui an electoral crucial, nu făcea obiectul îndoielilor, deoarece ea a fost singurul candidat.

Acesta este însă cel mai slab scor al său după 2004, după ce în 2008 a fost realeasă cu 94,83 la sută din voturi.

Cancelarul, care conduce CDU de zece ani, este criticat în cadrul partidului său. Angela Merkel este acuzată de aripa conservatoare că a repoziţionat partidul prea mult spre centru.

Coaliţia guvernamentală pe care o conduce de un an este de asemenea nepopulară din cauza fricţiunilor între conservatori şi partenerii lor liberali de la FDP, precum şi din cauza unor decizii controversate, în special referitor la prelungirea duratei de funcţionare a reactoarelor nucleare.

Ovaţionată îndelung, la prânz, de miile de delegaţi reuniţi până marţi, Merkel a făcut apel la unitate şi şi-a apărat politica.

"Deciziile pe care le-am luat în această toamnă pot fi absolut contestate într-o primă fază. Dar ele se vor dovedi necesare şi în final vor convinge", a dat asigurări cancelarul.

Ea a recunoscut că s-au înregistrat şi eşecuri ale coaliţiei sale guvernamentale.

Şase scrutine regionale sunt prevăzute în Germania în 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici