Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang înalt

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit oferte, în cursul summitului Consiliului European din România, pentru a prelua o funcţie de rang înalt la Bruxelles, afirmă funcţionari europeni.

1204 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang înalt

Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang înalt

Angela Merkel a respins propunerea de a deveni preşedinte al Consiliului European, au declarat, sub protecţia anonimatului, trei oficiali UE citaţi de agenţia Bloomberg.

Discuţiile s-au derulat într-un format restrâns, iar sursele citate nu au precizat ce lideri au prezentat propunerile. Unii lideri europeni au exprimat speranţa că Angela Merkel se va răzgândi.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei Süddeutsche Zeitung, Angela Merkel a declarat că are un "sentiment ridicat de responsabilitate" pentru Europa. Ulterior, pe fondul speculaţiilor că ar urma să preia o funcţie de rang înalt la nivel european după retragerea din funcţia de cancelar german, Angela Merkel a afirmat: "Nu sunt disponibilă pentru altă poziţie politică, oricare ar fi, iar acest lucru include Europa".

Angela Merkel pledează pentru numirea unui politician german într-o poziţie de conducere la Comisia Europeană sau la Banca Centrală Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici