Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru incidentele grave de la Capitoliu: ”Regret că preşedintele nu şi-a recunoscut înfrângerea”

  • Cancelarul german Angela Merkel a spus că o parte din vină pentru asaltul asupra Capitoliului SUA îi aparţine preşedintelui Donald Trump..
  • Merkel: "Un principiu fundamental al democraţiei este: după alegeri, există un câştigător şi un învins.”
  • Merkel şi-a exprimat încrederea în Joe Biden, cel care îî va succeda lui Trump la Casa Albă.
1780 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru incidentele grave de la Capitoliu: ”Regret că preşedintele nu şi-a recunoscut înfrângerea”
Cancelarul german Angela Merkel a spus că o parte din vină pentru asaltul asupra  Capitoliului SUA îi aparţine preşedintelui Donald Trump.
 
Imaginile cu incidentele m-au făcut ”furioasă şi, de asemenea, tristă”, a spus Merkel, potrivit dpa
 
"Regret profund că preşedintele Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea din noiembrie şi a refuzat din nou să facă acest lucru şi ieri," a adăugat ea, acuzându-l că a alimentat îndoielile legate de rezultatul electoral şi, prin urmare, a deschis calea pentru mulţimea furioasă.
 
"Un principiu fundamental al democraţiei este: după alegeri, există un câştigător şi un învins. Ambii au un rol de jucat în ceea ce priveşte decenţa şi acceptarea responsabilităţii, astfel încât democraţia să poată triumfa,” a afirmat cancelarul german.
 
Merkel şi-a exprimat încrederea în Joe Biden, cel care îî va succeda lui Trump la Casa Albă.
 
Cuvintele lui Biden şi reacţiile celor două partide majore ale Statelor Unite „mă asigură că această democraţie se va dovedi a fi mult mai puternică decât atacatorii şi revoltaţii,” a spus liderul german, care urmează să se retragă din politică după alegerile din septembrie.
 
Ea a menţionat, de asemenea, că prin confirmarea victoriei lui Biden la alegeri: „Statele Unite ale Americii vor deschide în mai puţin de două săptămâni un nou capitol în democraţia sa, aşa cum trebuie să fie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici