Angela Merkel îşi pregăteşte succesorul? Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu bavarezul Markus Söder

  • Angela Merkel a defilat ieri cu posibilul ei succesor
  • Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu Markus Söder, un bavarez a cărui bună gestionare a pandemiei i-a dat rolul de favorit
  • Este pentru prima dată când un premier federal în exerciţiu participă la un Consiliu al miniştrilor bavarezi, fapt ce a alimentat speculaţiile
2517 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îşi pregăteşte succesorul? Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu bavarezul Markus Söder

Sursa FOTO: Profimedia

Ne-a prezentat Angela Merkel succesorul său? Cancelarul Germaniei s-a întâlnit ieri cu Markus Söder, un bavarez a cărui bună gestionare a pandemiei i-a dat rolul de favorit. Este pentru prima dată când un premier federal în exerciţiu participă la un Consiliu al miniştrilor bavarezi. Este acesta un gest simbolic prin care îşi arată susţinerea?

Cei doi, unele dintre cele mai populare personalităţi din Germania nu s-au sfiit să alimenteze speculaţiile cu privire la succesiunea lui Merkel în 2021.

Cu toate acestea, Merkel nu şi-a exprimat în totalitate susţinerea faţă de Soder. ”M-am angajat să fiu desebit de retrasă în problema succesorului meu”, a transmis cancelarul, a cărui popularitate se află la apogeu după 15 ani la conducerea Guvernului federal. Dar l-a laudat în conferinţa de presă, fapt ce a alimentat speculaţiile.

Vizita lui Merkel este „o marcă a reconcilierii după câţiva ani dificili" între formaţiunea conservatoare CDU şi partidul-frate bavarez, CSU, a explicat Söder.

„Ştiţi că nu voi mai candida pentru postul de cancelar la următoarele alegeri. Pot doar să spun: Bavaria are un preşedinte bun şi m-a invitat astăzi aici. Nu veţi auzi mai multe de la mine în acest sens”, a spus Merkel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici