Angela Merkel: Liderii UE doresc stabilirea şefului Comisiei Europene până la summitul din luna iunie

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că liderii UE au convenit că vor încerca să stabilească un candidat pentru conducerea Comisiei Europene, până la summitul din luna iunie, relatează Reuters.

412 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Liderii UE doresc stabilirea şefului Comisiei Europene până la summitul din luna iunie

Angela Merkel: Liderii UE doresc stabilirea şefului Comisiei Europene până la summitul din luna iunie

"Am fost de acord că este esenţial pentru noi să demonstrăm că suntem capabili de acţiune şi astfel dorim ca summitul din iunie, din 21 şi 22 iunie, să aibă, pe cât posibil, soluţia şi propunerea noastră pentru poziţia de preşedinte al Comisiei", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă după o întâlnire a liderilor UE.

Aceasta a anunţat că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va avea un rol de coordonare, împreună cu doi lideri naţionali de centru-dreapta din partea Partidului Popular European.

Reprezentanţii social-democraţilor şi cei ai liberalilor vor acţionează ca negociatori, a adăugat Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici