Angela Merkel vrea să discute cu noua administraţie Biden despre constructia conductei Nord Stream 2. America ameninţa cu sancţiuni

  • Angela Merkel spune că vrea să discute cu noua administraţie a Statelor Unite despre constructia conductei de gaz Nord Stream 2 care leagă Rusia de Germania.
  • Merkel a subliniat faptul că şi SUA tranzacţionează petrolul cu Rusia.
  • SUA spun că conducta aproape gata Nord Stream 2 va creşte dependenţa energetică a Europei de Rusia şi a ameninţat cu sancţiuni companiile europene implicate în acest proiect.
1532 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel vrea să discute cu noua administraţie Biden despre constructia conductei Nord Stream 2. America ameninţa cu sancţiuni
Cancelarul german Angela Merkel spune că vrea să discute cu noua administraţie a Statelor Unite despre constructia conductei de gaz Nord Stream 2 care leagă Rusia de Germania, notează dpa.
 
"Trebuie să vorbim despre ce relaţii economice din zona gazului sunt acceptate cu Rusia şi care nu," a declarat Merkel reporterilor de la Berlin.
 
Merkel a subliniat faptul că şi SUA tranzacţionează cu Rusia petrolul.
 
SUA spun că conducta aproape gata Nord Stream 2 va creşte dependenţa energetică a Europei de Rusia şi a ameninţat cu sancţiuni companiile europene implicate în acest proiect.
 
Merkel a subliniat că poziţia sa cu privire la Nord Stream 2 „nu s-a schimbat încă” şi a declarat că sancţiunile „nu sunt în regulă”.
 
În timp ce disputa pentru Nord Stream 2 este departe de a fi soluţionată, Merkel a declarat că guvernul său are totuşi o mulţime de puncte comune cu preşedintele american Joe Biden, care a fost învestit în funcţie miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici