Ankara consideră "insultătoare" afirmaţiile preşedintelui Emmanuel Macron privind ofensiva turcă în Siria

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat că Ankara consideră drept "insultătoare" afirmaţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron privind ofensiva Turciei în Afrin, după ce liderul de la Paris a avertizat Ankara să nu transforme operaţiunea într-o scuză pentru invazia Siriei.

993 afișări
Imaginea articolului Ankara consideră "insultătoare" afirmaţiile preşedintelui Emmanuel Macron privind ofensiva turcă în Siria

Ankara consideră "insultătoare" afirmaţiile preşedintelui Emmanuel Macron privind ofensiva turcă în Siria

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat Turcia, miercuri, că operaţiunea desfăşurată în regiunea siriană Afrin nu ar trebui să devină o scuză pentru invadarea Siriei, afirmând că îşi doreşte ca Ankara să îşi coordoneze acţiunile împreună cu aliaţii ei, informează agenţia de ştiri Reuters.

Oficialul turc a mai declarat că discuţiile de pace privind Siria, mediate de ONU, ar trebui să fie reluate, adăugând că regimul de la Damasc ar trebui să participe la aceste negocieri.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici