Anunţul Kremlinului: Putin a discutat cu Merkel despre o posibilă „producţie comună de vaccinuri” împotriva coronavirusului

  • Vladimir Putin a discutat cu cancelarul german Angela Merkel posibilitatea unei „producţii comune de vaccinuri” împotriva coronavirusului.
  • Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internaţional în faţa unui anunţ considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice în masă.
  • Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a început în luna decembrie.
2087 afișări
Imaginea articolului Anunţul Kremlinului: Putin a discutat cu Merkel despre o posibilă „producţie comună de vaccinuri” împotriva coronavirusului

Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu cancelarul german Angela Merkel posibilitatea unei „producţii comune de vaccinuri” împotriva coronavirusului, a anunţat Kremlinul marţi (5 ianuarie), deoarece Moscova încearcă să îşi mărească capacităţile în acest domeniu, notează Le Figaro.
 
Într-o conversaţie telefonică, cei doi au abordat subiecte legate de „chestiuni de cooperare în lupta împotriva pandemiei coronavirusului” şi „s-a pus accentul pe posibilele perspective ale producerii comune de vaccinuri”, potrivit unui comunicat de presă de la Kremlin. "S-a convenit să se urmărească contacte pe această temă între ministerele sănătăţii şi alte structuri specializate din cele două ţări", potrivit comunicatului.
 
Numit „Sputnik V” după primul satelit lansat de URSS în 1957, vaccinul rusesc împotriva coronavirusului a fost întâmpinat cu scepticism la nivel internaţional în faţa unui anunţ considerat prematur, în august, chiar înainte de începerea studiilor clinice în masă (faza 3) şi publicarea rezultatelor ştiinţifice.
 
Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a început la începutul lunii decembrie, iar loturile au fost trimise în special în Belarus, Serbia şi Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de resurse de producţie suficiente pentru a le fabrica rapid. India trebuie să contribuie în mod special la producerea a 100 de milioane de doze de vaccinuri Sputnik V şi au fost semnate parteneriate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud.â
 
Potrivit aceleiaşi surse, Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat şi despre soluţionarea conflictului dintre forţele de la Kiev şi separatiştii prorusi din estul Ucrainei, în mare parte îngheţat de la semnarea acordurilor de pace în 2015, dar a cărui componentă politică este în impas.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici