Apărarea antiaeriană a Ucrainei a distrus 28 din cele 31 de drone lansate de Rusia, afirmă Kievul

  • Rusia a lansat 31 de drone şi 2 rachete asupra Ucrainei în cursul nopţii, majoritatea vizând sudul ţării.
  • Apărarea aeriană a distrus 28 de drone şi ambele rachete, a anunţat luni armata ucraineană.
187 afișări
Imaginea articolului Apărarea antiaeriană a Ucrainei a distrus 28 din cele 31 de drone lansate de Rusia, afirmă Kievul

"Ca urmare a luptelor aeriene, forţele aeriene şi forţele de apărare ucrainene au distrus 28 de drone de atac Shahed în regiunile Odesa, Herson, Mykolaiv, Doneţk, Kirovohrad şi Khmelnytskyi", au declarat forţele aeriene ucrainene pe aplicaţia de mesagerie Telegram, conform Reuters.

Dronele au fost lansate din Crimeea ocupată de Rusia, au precizat acestea.

Armata a precizat că resturile provenite de la dronele doborâte au avariat instalaţii tehnice din portul Odesa, precum şi "o clădire administrativă nefuncţională şi un depozit".

În regiunea Herson, un incendiu a izbucnit într-un depozit. "Nicio persoană nu a fost rănită", a spus armata.

De asemenea, armata a repetat informaţiile emise anterior potrivit cărora două avioane militare ruseşti au fost doborâte în apropierea oraşului Mariupol, ocupat de Rusia, pe Marea Azov, în sudul Ucrainei, şi în apropierea oraşului Donetsk, ocupat, în estul Ucrainei.

Duminică, oficiali militari ruşi şi ucraineni au raportat că au doborât avioane inamice în diferite zone de pe frontul de 1.000 de kilometri al războiului lor de 22 de luni.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţia forţelor aeriene ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici