APCE aprobă proiectul rus privind anchetarea presupusului trafic de organe din Kosovo

Proiectul de rezoluţie propus de Rusia privind presupusul trafic ilegal de organe din Kosovo a fost aprobat de grupurile politice din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a declarat un oficial rus, citat de Itar-Tass în pagina electronică, potrivit căreia printre victime ar figura şi români.

30 afișări
Imaginea articolului APCE aprobă proiectul rus privind anchetarea presupusului trafic de organe din Kosovo

APCE aprobă proiectul rus privind anchetarea presupusului trafic de organe din Kosovo (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de rezoluţie propus de Rusia pe tema tratamentului inuman la care au fost supuşi diferiţi locuitori din Kosovo şi presupusului trafic de organe derulat în fosta provincie sârbă a fost aprobată de toate cele cinci grupuri politice din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi înaintat luni secretariatului organizaţiei, a declarat preşedintele comisiei de Politică Externă din Duma de Stat, Konstantin Kosacev.

Armata de Eliberare a Kosovo (UCK) a răpit sute de persoane din enclavele sârbe, precum şi cetăţeni români, moldoveni şi ruşi şi din alte ţări aflaţi în fosta provincie la sfârşitul anilor '90, potrivit recentei cărţi scrise de Carla Del Ponte, menţionează agenţia Itar-Tass.

Organele vitale le-au fost prelevate victimelor într-un laborator ilegal din nordul Albaniei pentru a fi vândute ulterior pe piaţa neagră, a adăugat oficialul rus.

"Există indicii potrivit cărora oficiali de rang înalt fin Kosovo au fost implicaţi în aceste crime", menţionează proiectul de rezoluţie propus de delegaţia rusă.

"Adunarea nu are motive să pună la îndoială competenţa şi informaţiile deţinute de fostul procuror al TPI (Carla Del Ponte) în această privinţă. Adunarea consideră că este necesar să fie demarată o anchetă complexă privind faptele menţionate în cartea Carlei Del Ponte pentru a verifica autenticitatea lor, restabili dreptatea pentru victimele crimelor şi identifica persoanele responsabile", a subliniat Kosacev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici