Aproape 14% din populaţia statului New York a fost infectată cu noul coronavirus

Un sondaj preliminar realizat în rândul locuitorilor statului New York arată că aproape 14% dintre cei testaţi aveau anticorpi împotriva noului coronavirus, sugerând că aproximativ 2,7 milioane ar fi fost deja infectaţi cu noul coronavirus, a declarat, joi, guvernatorul Andrew Cuomo, citat de Reuters.

706 afișări
Imaginea articolului Aproape 14% din populaţia statului New York a fost infectată cu noul coronavirus

Aproape 14% din populaţia statului New York a fost infectată cu noul coronavirus

Oficialul a spus că eşantionul pe care au fost efectuate testele este destul de mic, 3.000 de persoane, şi spune că aceştia au fost aleşi din rândul personalelor ieşite la cumpărături şi nu a celor care lucrează în această perioadă.

„Dacă rata infecţiei este de 13,9 la sută, atunci se schimbă teoriile privind rata mortalităţii în cazul celor infectaţi”, a spus Cuomo.

În prezent în New York, rata deceselor a fost calculată la 0,5% prin împărţirea numărului oficial de decese la nivelul statului, aproximativ 15 500, la numărul estimat de infectaţi.

Cuomo a mai spus şi că numărul oficial al deceselor a fost cu siguranţă mai mare decât cel oficial, deoarece sunt inclus doar persoanele care au murit în spitale sau la casele de bătrâni şi nu cele care au murit acasă, fără să fi fost diagnosticate cu COVID-19.

Guvernatorul New Yorkului a mai spus că spitalizările nete au scăzut cu 578 la 15.021 de pacienţi miercuri, a zecea zi consecutivă de declin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici