Aproape 30 de cadavre decapitate, găsite pe o proprietate din Guatemala

Aproape 30 de cadavre decapitate au fost găsite de poliţişti pe o proprietate din nordul Guatemalei, masacrul fiind cel mai probabil legat de rivalitatea între cartelurile mexicane ale drogurilor.

518 afișări
Imaginea articolului Aproape 30 de cadavre decapitate, găsite pe o proprietate din Guatemala

Aproape 30 de cadavre decapitate, găsite pe o proprietate din Guatemala (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Crimele au avut loc pe o proprietate din San Andres, în apropiere de graniţa cu Mexicul.

Cadavrele decapitate au fost găsite de poliţişti duminică dimineaţă, mass-media locale informând că numărul victimelor ar fi mai mare de 28.

Printre persoanele ucise ar fi şi două femei, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei.

Ministrul de interne al Guatemalei a declarat, în noaptea de duminică spre luni, că masacrul ar fi putut fi comandat de membrii cartelului mexican Los Zetas şi a precizat că victimele erau muncitori sezonieri.

O altă pistă ar fi că asasinatul are legătură cu uciderea lui Haroldo Waldemar Leon Lara, fratele narcotraficantului guatemalan Juan Jose Leon, asasinat şi el în 2008, cel mai probabil tot de către membrii Los Zetas.

Haroldo Leon Lara a fost ucis în timp ce transporta peste 30.000 de dolari, bani gheaţă, spre ferma pe care o deţinea în San Andres pentru a-i plăti pe muncitorii sezonieri pe care îi angajase.

Aproximativ 18 asasinate au loc zilnic în Guatemala, ţară ce înregistrează una dintre cifrele record ale criminalităţii în America de Sud. Cele mai multe crime sunt atribuite mafiei specializate în traficul de droguri şi bandelor locale.

Cartelul Los Zetas, având tentacule ce se întind până în sudul Statelor Unite ale Americii şi în America Centrală, este o grupare infracţională organizată, creată de militari mexicani, ce are ca moduri de operare sechestrarea imigranţilor, precum şi alte delicte.

În Guatemala, cartelul este activ în nordul ţării, unde a fost declarată stare de urgenţă de Crăciun, din cauza acţiunilor traficanţilor de droguri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici