Aproximativ 170 de persoane au murit joi în violenţele din Siria

Aproximativ 170 de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi în represiunea şi în luptele din Siria joi, fiind ziua cea mai sângeroasă de la adoptarea teoretică a armistiţiului la 12 aprilie, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

391 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 170 de persoane au murit joi în violenţele din Siria

Aproximativ 170 de persoane au murit joi în violenţele din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rami Abdelrahmane, directorul OSDO, a afirmat pentru AFP că "este ziua cea mai sângeroasă de la instaurarea acordului de încetare a focului şi una dintre cele mai sângeroase de la începutul revoltei împotriva regimului sirian".

Bilanţurile cele mai mari au fost înregistrate în regiunea Homs (31 de civili şi un rebel), Deraa (24 de civili, dintre care doi copii şi cinci rebeli) şi în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc (30 de civili), unde victimele au murit mai ales în bombardamentele intense care au început de dimineaţă.

Violenţele au ucis cel puţin 104 civili, 54 de soldaţi şi 10 combatanţi rebeli, conform acestei organizaţii cu sediul în Marea Britanie şi care se bazează pe mărturiile militanţilor pentru pace.

De asemenea, şapte civili au murit în provincia Alep (nord), trei civili şi doi rebeli în Deir Ezzor (est), patru civili în Hama (centru) şi cinci civili printre care o fetiţă şi doi rebeli în Idleb (nord-vest).

De la începutul revoltei împotriva regimului, la jumătatea lunii martie 2011, represiunea şi luptele între armată şi rebeli s-au soldat cu peste 15.000 de morţi în Siria, majoritatea civili, conform unui bilanţ recent al OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici