Aproximativ 400 de copii au murit intoxicaţi cu plumb în Nigeria

Aproximativ 400 de copii au murit intoxicaţi cu plumb în Nigeria, începând din luna martie, iar numărul total al persoanelor afectate de contaminarea cu plumb ar putea fi de 30.000, anunţă două organizaţii umanitare, citate de CNN.

132 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de copii au murit intoxicaţi cu plumb în Nigeria

Aproximativ 400 de copii au murit intoxicaţi cu plumb în Nigeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decesele s-au produs la copii mai mici de cinci ani, în statul nigerian Zamfara, declară Lauren Cooney, director în cadrul organizaţiei Medici fără Frontiere.

Cooney atrage atenţia că numărul deceselor ar putea fi chiar mai mare. "În loc să se concrentreze pe numărul mare al deceselor, pentru că oricum cifrele sunt greu de obţinut, comunitatea internaţională ar trebui să se preocupe de realitatea dură din Nigeria; este clar că numeroşi copii au murit din cauza intoxicării cu plumb", explică Cooney.

Un studiu efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Ministerul Sănătăţii din statul nigerian Zamfara a identificat 180 de sate unde copiii au fost intoxicaţi cu plumb, iar aproximativ 30.000 de persoane ar putea fi afectate.

Guvernul nigerian anunţa în iunie că 160 de persoane, inclusiv zeci de copii, au murit intoxicaţi cu plumb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici