Arabia Saudită a eliberat şapte cetăţeni iranieni deţinuţi de peste un an

Şapte cetăţeni iranieni capturaţi de Paza de Coastă din Arabia Saudită acum peste un an au fost eliberaţi, în contextul tensiunilor bilaterale din ce în ce mai mari, anunţă Televiziunea publică iraniană citată de site-ul agenţiei Reuters.

211 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a eliberat şapte cetăţeni iranieni deţinuţi de peste un an

Arabia Saudită a eliberat şapte cetăţeni iranieni deţinuţi de peste un an

"Şapte pescari iranieni arestaţi de agenţi de frontieră ai Arabiei Saudite acum peste un an au fost repatriaţi", a transmis joi Televiziunea publică iraniană, fără a oferi detalii.

Circumstanţele arestării cetăţenilor iranieni de către Arabia Saudită nu se cunosc. Autorităţile din Arabia Saudită nu au făcut niciun comentariu pe acest subiect. Ministerul iranian de Externe a confirmat eliberarea, fără a oferi detalii.

Iranul, un stat preponderent şiit, şi Arabia Saudită, ţară majoritar sunnită, se acuză reciproc de alimentarea tensiunilor în Orientul Mijlociu, în contextul în care cei doi rivali regionali susţin tabere beligerante adverse în Siria, Irak şi Yemen.

Iranul a atribuit Arabiei Saudite dublul atentat comis pe 7 iunie în Teheran, revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic. Riyadul a negat orice implicare în atentat.

Într-un incident separat produs în urmă cu câteva săptămâni, Paza de Coastă saudită a împuşcat mortal un cetăţean iranian şi a arestat alţi trei, în Golful Persic. Arabia Saudită susţine că iranienii sunt membri ai Gardienilor Revoluţiei, în timp ce Teheranul afirmă că sunt pescari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici