Arabia Saudită nu va mai normaliza relaţiile cu Israel şi se aliază cu Iran şi Egipt în chestiunea palestinienilor din Gaza/ Regatul saudit va adera la BRICS de la 1 ianuarie 2024

Arabia Saudită s-a alăturat Egiptului pentru a respinge „categoric” apelurile Israelului ca peste un milion de palestinieni să fugă din nordul Gazei.

3143 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită nu va mai normaliza relaţiile cu Israel şi se aliază cu Iran şi Egipt în chestiunea palestinienilor din Gaza/ Regatul saudit va adera la BRICS de la 1 ianuarie 2024

Mediafax Foto

 
Acesta condamnă ţintirea civililor lipsiţi de apărare, a transmis regatul saudit într-un comunicat.
 
Arabia Saudită cere ridicarea asediului asupra Gazei şi reînnoieşte apelul adresat comunităţii internaţionale de a acţiona rapid pentru a opri toate formele de escaladare militară împotriva civililor. 
 
Înainte de începerea conflictului, Arabia Saudită şi Israel au avut discuţii cu privire la o normalizare a relaţiilor dintre ţări - deşi unele rapoarte de astăzi sugerau că acestea au fost suspendate.
 
Arabia Saudită îngheaţă planurile susţinute de SUA de a normaliza legăturile cu Israelul pe fondul războiului şi  se angajează cu Iranul.
 
De la 1 ianuarie 2024 va adera la BRICS. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici