Armata americană a trimis antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază aeriană din Coreea de Sud

Armata americană a expediat din greşeală mostre de antrax la nouă laboratoare din Statele Unite şi la o bază militară a SUA din Coreea de Sud, a anunţat Pentagonul, citat de BBC News Online.

540 afișări
Imaginea articolului Armata americană a trimis antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază aeriană din Coreea de Sud

Armata americană a trimis antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază aeriană din Coreea de Sud (Imagine: Shutterstock)

Douăzeci şi doi de membri ai personalului militar de la baza aeriană Osan din Coreea de Sud, care ar fi putut intra în contact cu antraxul, primesc tratament preventiv. În Statele Unite, patru civili primesc tratament, deşi se confruntă cu un "risc minim".

Un laborator al Departamentului Apărării din Utah a expediat în mod neglijent mostrele către laboratoare din Texas, Maryland, Wisconsin, Delaware, New Jersey, Tennessee, New York, California şi Virginia, precum şi la baza aeriană din Coreea de Sud.

Personalul de la baza aeriană Osan ar fi putut intra în contact cu mostrele de antrax în timpul unui antrenament, a precizat armata americană, dar până în prezent niciun membru nu a prezentat semne de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, membrii personalului au beneficiat de "măsuri de precauţie adecvate, inclusiv consultaţii, antibiotice şi în unele cazuri vaccinuri".

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, mostrele expediate ar fi trebuit să conţină bacterii inactive.

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a demarat o investigaţie în acest caz.

Ca măsură de precauţie, Departamentul Apărării "a oprit expedierea acestor materiale de la laboratoarele sale până la finalizarea investigaţiei", a precizat colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici