Armata egipteană avertizează că o continuare a grevelor ar fi dezastruoasă pentru ţară

Armata egipteană a avertizat, marţi, că o continuare a grevelor ar fi "dezastruoasă" pentru ţară, în condiţiile crizei economice, informează agenţia oficială MENA.

20 afișări
Imaginea articolului Armata egipteană avertizează că o continuare a grevelor ar fi dezastruoasă pentru ţară

Armata egipteană avertizează că o continuare a grevelor ar fi dezastruoasă pentru ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Suprem al Forţelor armate, care a preluat puterea după demisia lui Hosni Mubarak, "este conştient de condiţiile sociale şi economice cu care se confruntă societatea, dar aceste probleme nu vor putea fi soluţionate dacă nu se vor încheia grevele", se arată într-un comunicat militar.

"Rezultatul acestor acţiuni va fi dezastruos", precizează comunicatul.

Greve spontane au avut loc în ultimele zile în domeniile transporturilor, băncilor, petrolului şi industriei textile din Egipt, angajaţii solicitând creşteri salariale şi condiţii mai bune de lucru.

Mişcările sociale erau suspendate marţi, întrucât este sărbătoarea aniversării naşterii profetului Mahomed.

Ministrul egiptean de Externe, Ahmed Aboul Gheit, a discutat telefonic cu omologii săi din SUA, Marea Britanie şi Arabia Saudită, cerând comunităţii internaţionale să susţină economia egipteană, grav afectată de criza politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici