Armata israeliană s-a retras din Fâşia Gaza

Armata israeliană şi-a încheiat miercuri retragerea din Fâşia Gaza, după ofensiva lansată la 27 decembrie în teritoriul palestinian împotriva Hamas, a anunţat un purtător de cuvânt militar.

14 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană s-a retras din Fâşia Gaza

Armata israeliană s-a retras din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimul soldat a părăsit Fâşia Gaza în această dimineaţă, dar armata a rămas desfăşurată la graniţă pentru a face faţă oricărei eventualităţi", a declarat purtătorul de cuvânt.

Luptele în Fâşia Gaza au încetat duminică, graţie unui armistiţiu pe care Israelul şi grupările armate palestiniene, între care şi Hamas, care controlează acest teritoriu, l-au decretat, fiecare la rândul său.

Armata israeliană a început să se retragă gradual din Fâşia Gaza după acest armistiţiu.

Peste 1.300 de palestinieni au fost ucişi şi alţi 5.300 răniţi în ofensiva israeliană, cea mai vastă desfăşurată de Israel în Fâşia Gaza, devastată de bombardamente şi lupte.

 

Citeşte şi:

 

Premierul israelian anunţă un armistiţiu unilateral în Fâşia Gaza

Hamas anunţă un armistiţiu în Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici