Armata nepaleză anunţă descoperirea a opt cadavre în epava elicopterului american prăbuşit

Armata nepaleză a anunţat sâmbătă că trupele sale au găsit cadavrele a opt persoane în epava elicopterului american prăbuşit în timpul unei misiuni umanitare în această ţară devastată de două cutremure majore, relatează AFP, în pagina electronică.

189 afișări
Imaginea articolului Armata nepaleză anunţă descoperirea a opt cadavre în epava elicopterului american prăbuşit

Armata nepaleză anunţă descoperirea a opt cadavre în epava elicopterului american prăbuşit

Elicopterul UH-1Y Huey transporta şase militari americani şi doi nepalezi atunci când a dispărut în regiunea muntoasă din nord-estul ţării, în aceeaşi zi în care a avut loc cel de-al doilea cutremur devastator din Nepal.

"Trupele nepaleze şi americane au recuperat toate cele opt cadavre de la locul accidentului în această dimineaţă", a declarat general-maiorul Binoj Basnyat pentru AFP.

"Niciunul dintre cadavre nu este recognoscibil", a adăugat el.

Armata nepaleză a reperat vineri aeronava într-o zonă împădurită situată la 70 de kilometri nord-est de Kathamandu, la trei zile după ce aceasta a dispărut de pe radar. Echipe ale armatelor americană şi nepaleză analizează epava pentru a determina cauzele accidentului, a precizat Basnyat.

Elicoptere ale armatei şi sute de militari americani şi nepalezi au fost mobilizaţi pentru a căuta elicopterul dispărut.

Echipe de salvare din întreaga lume lucrează de câteva săptămâni pentru a furniza apă, alimente, adăpost şi asistenţă umanitară Nepalului, după primul cutremur cu magnitudinea de 7,8 produs în aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici