Armata rusă se antrenează pentru operaţiuni militare în Oceanul Arctic

Armata rusă se va antrena pentru eventuale operaţiuni militare în regiunea Oceanului Arctic, ale cărui resurse naturale sunt revendicate de Moscova, a declarat comandantul Direcţiei de antrenament al trupelor ruse, generalul Vladimir Şamanov.

122 afișări
Imaginea articolului Armata rusă se antrenează pentru operaţiuni militare în Oceanul Arctic

Armata rusă se antrenează pentru operaţiuni militare în Oceanul Arctic (Imagine: www.izbrannoe.info)

"După reacţia unui anumit număr de şefi de state faţă de revendicările Rusiei în platoul continetal al Arcticului, Direcţia de Antrenament a definitivat imediat planurile de desfăşurare a trupelor care ar putea fi trimise în misiuni de luptă în Arctic", a spus el într-un interviu acordat cotidianului militar Krasnaia Zvezda.

"Războaiele contemporane se câştigă şi se pierd înainte de a fi declanşate", a adăugat el, făcând referire la faptul că americanii au efectuat deja exerciţii militare în Alaska, implicând 5.000 de soldaţi, 120 de avioane şi mai multe nave de luptă.

Antrenamentele din cadrul operaţiunilor din Arctic vizează unităţile care au baze în regiunea Sankt Petersburg (în nord-vest), în Siberia şi în Extremul Orient rus.

La începutul lui iunie două avioane ruse de tip Tupolev Tu-95 au survolat zona Oceanului Arctic.

Cele cinci ţări riverane Oceanului Arctic (Rusia, Statele Unite, Canada, Norvegia şi Groenlanda) îşi dispută suveranitatea în apele sale, care ar conţine o pătrime din rezervele de hidrocarburi ale planetei, portivit estimărilor Institutului american pentru studii geologice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici