Armata SUA trebuie să se asigure că militarii care suferă de stres primesc asistenţă

Armata americană va acorda o atenţie deosebită militarilor care dau semne de stres, pentru a se asigura că beneficiază de asistenţă, după atacul armat care s-a soldat cu 13 morţi, joi, la baza Fort Hood, din Texas, a anunţat, luni, generalul Robert Cone.

25 afișări
Imaginea articolului Armata SUA trebuie să se asigure că militarii care suferă de stres primesc asistenţă

Armata SUA trebuie să se asigure că militarii care suferă de stres primesc asistenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul, psihiatrul musulman Nidal Malik "Hasan era militar. Şi avem şi alţi militari care ar putea suferi de acelaşi stres şi să manifeste aceleaşi semne ca şi el", a declarat comandantul bazei într-o conferinţă de presă.

"Trebuie să privim problema în ansamblul armatei noastre, nu doar la nivelul comunităţii medicale" din care făcea parte comandantul Hasan, a subliniat el.

Potrivit familiei, Hasan se plângea că este hărţuit în interiorul armatei din cauza confesiunii sale musulmane şi se temea că va fi trimis în curând în Afganistan. Dorea să părăsească armata şi încerca să negocieze rambursarea costului aferent studiilor efectuate.

"Este responsabilitatea fiecăruia să se asigure că avem grijă de ai noştri", a spus generalul, afirmând că a "ordonat comandanţilor de la Fort Hood să se asigure că persoanele care au probleme vor fi ajutate".

Potrivit generalului Cone, orientarea religioasă a militarilor nu va juca niciun rol în acest efort de identificare. Atacatorul era musulman şi îşi exprimase opoziţia faţă de războaiele din Irak şi Afganistan.

"Căutăm persoane care se confruntă cu probleme personale grave şi comportamente care nu au nicio legătură cu religia", a asigurat el.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, dezvăluite sâmbătă seara, suspectul se pare că a acţionat singur la baza texană de la Fort Hood, dar poliţia nu exclude posibilitatea ca el să fie dorit să comită un atentat sinucigaş.

"Vom examina foarte serios personalul şi vom încerca să vedem tot ce putea fi făcut pentru a evita" acest masacru, a afirmat generalul Cone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici