Armata turcă a ucis opt rebeli kurzi, membri ai PKK, în sud-estul Turciei

Opt kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost ucişi miercuri, în cadrul confruntărilor din sud-estul Turciei, ridicând la 14 numărul rebelilor ucişi în ultimele două zile în această regiune muntoasă, a anunţat Statul Major turc într-un comunicat.

5 afișări
Imaginea articolului Armata turcă a ucis opt rebeli kurzi, membri ai PKK, în sud-estul Turciei

Armata turcă a ucis opt rebeli kurzi, membri ai PKK, în sud-estul Turciei

Confruntările au avut loc într-o zonă a munţilor Kupeli, din provincia Sirnal, unde armata turcă desfăşoară de două zile operaţiuni împotriva separatiştilor PKK, se arată în comunicat.

În cadrul acestora, marţi a fost ucis un ofiţer.

În zonă au fost descoperite importante rezerve alimentare, documente aparţinând PKK şi arme.

Miercuri seara, o bombă a explodat în faţa comisariatului de la Diyarbakir, principalul oraş din sud-estul Anatoliei, fără a provoca victime, relateză agenţia de presă Anatolia.

Dispozitivul exploziv a fost lansat în jurul orei locale 22.00 (22.00 ora României) către uşa principală a clădirii de o persoană neidentificată.

Potrivit autorităţilor, rebelii ucişi în ultimile două zile fac parte din gruparea care a atacat la 7 octombrie o bază militară, provocând moartea a 13 soldaţi.

Atacul a provocat indignare în rândul opiniei publice turce şi a întărit ipoteza unei intervenţii militare armate în nordul Irakului, unde rebelii PKK şi-au stabilit bazele pentru a lansa operaţiuni în sud-estul Anatoliei unde populaţia majoritară este kurdă.

O primă operaţiune restrânsă la care au participat artileria şi helicopeterele de luptă a fost declanşată sâmbătă împotriva unei baze a PKK din nordul Irakului, vicepremierul Cemil Cicek şi şeful Statului Major, Yasar Buyukanit, declarând că vor urma şi altele.

Conflictul kurd a provocat în Turcia moartea a peste 37.000 de persoane din 1984.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici