Armata ucraineană: Ruşii părăsesc un oraş strategic din Luhansk

Într-o declaraţie de duminică, statul major al armatei ucrainene a declarat că forţele ruse au abandonat oraşul Svatove din regiunea Luhansk, un oraş care până sâmbătă se afla la 40 de kilometri de linia frontului, scrie CNN.

4611 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană: Ruşii părăsesc un oraş strategic din Luhansk

Svatove a fost un nod important pe rutele ruseşti de realimentare a liniilor de front mai la sud - de-a lungul graniţelor regiunilor Doneţk şi Luhansk.

"Ocupanţii au abandonat Svatove în regiunea Luhansk", a precizat biroul Statului Major General într-o postare pe Facebook. "Au plecat în grabă cu patru camioane Kamaz, douăzeci de Tigr AV [vehicule blindate] şi au furat peste 20 de maşini ale locuitorilor locali".

CNN nu poate verifica în mod independent relatarea ucraineană.

Statul Major a mai afirmat că "în urma contraofensivei reuşite a trupelor noastre în direcţia Harkov, trupele ruseşti îşi părăsesc frenetic poziţiile şi fug adânc în teritoriile ocupate temporar sau pe teritoriul Federaţiei Ruse".

Informaţia se referă la un presupus episod în care "150 de membri ai serviciilor forţelor armate ale Federaţiei Ruse au plecat într-un convoi din Borshchova şi Artemivka din regiunea Harkov cu două autobuze, un camion şi 19 maşini furate".

Borshchova se află la nord de oraşul Harkov, la doar câţiva kilometri de graniţa Ucrainei cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici